Zoek op uitsluitend EAN code
Sportex

Sportex Paragon Carp Old School Classic 12ft. 2,75lbs.

Verkoop alleen via resellers

Artikelnummer
AS-132271

Voor de liefhebbers van een wat zachtere en volledig parabolische karperhengel heeft Sportex de Paragon Carp ontwikkeld.

De Paragon Carp is leverbaar in 4 verschillende versies; de Paragon Carp met een EVA handgreep, de Paragon Old School met een tweedelige kurken handgreep, de Paragon Float penhengel en de Paragon Spod.

De Paragon Carp en de Paragon Old School zullen velen doen terugdenken aan de begintijd van het karpervissen. De prachtige diepblauwe hoogglans blank gaat tijdens de dril krom tot in het handvat! Dat is wat de dril van een karper zo spectaculair maakt! De Paragon doet dit echter zonder slap of week aan te voelen. Doordat de high modules blank is voorzien van HT cross-windings die zorgen voor extra power bij een dunnere diameter.

Ondanks het zachtere karakter van de hengel, heeft deze uitstekende werpeigenschappen en behoud je te allen tijde controle over de vis. Het mag duidelijk zijn dat de Paragon Carp en de Paragon Carp Old School geen lange afstandskanonnen zijn. Ze komen het beste tot hun recht op de korte en middellange afstand (tot 100 meter). De demping tijdens de dril op korte afstand is fenomenaal; dat hebben wij in de testfase meerdere keren mogen ervaren.

Voor deze hengelserie heeft Sportex gebruik gemaakt van een Fuji DPS molenhouder. De ogen zijn van het klassieke Sic-type zoals we die ook kennen van de karperhengels uit vroegere tijden; mooi detail! 

Sportex heeft bij het ontwikkelen van deze serie wederom goed naar de wensen van de Nederlandse en Belgische karpervissers geluisterd. Ze komen tegemoet aan de vraag naar een klassieke stok, met een hoogwaardige uitstraling, tegen een zeer scherpe prijs!

De Paragon Float is een welkome aanvulling op de bestaande penhengelserie. Deze diepblauwe penhengel is voorzien van een tweedelige kurken handgreep en deze is leverbaar in 12 ft 1,75lb (!) en 13 ft 2 lb. De Float is ideaal in te zetten bij het struinend vissen met een pennetje of korst brood. Oude tijden herleven als de hengel tot in het handvat krom gaat bij het eerste schot van de karper!

Voor de karpervissers die graag met de Spod vissen heeft Sportex de Paragon Carp Spod uitgebracht. Deze krachtige spod van 5,75 lb brengt je boilies op particles in no-time naar de plek waar de vis zicht bevindt.

Ben je dus op zoek naar een parabolische hengelserie met een fraaie klassieke actie en uistraling dan is de Paragon Carp serie beslist een aanrader! 

Samengevat:

 • High modulus carbon blank (Duist fabrikaat; topkwaliteit)
 • Diepblauwe blank met hoogglans lak 
 • Startoog 40 mm
 • Shrink wrap EVA handgreep
 • Gegraveerde cone
 • Oversteeksluiting
 • Fuji R/S molenhouder
 • Geleverd inclusief luxe beschermfoedraal
 • Duitse topkwaliteit!
 • 10 jaar Sportex garantie op de blank (na registratie)
 • Hengels worden door ons voor verzending altijd gecontroleerd en uitstekend beschermd verpakt!

Merk Sportex
Lengte (Mtr) 3.60
Testcurve (Lbs.) 2.75
Aantal Delen 2
Transport lengte (Mtr) 1.87
Gewicht Hengel 276
Aantal ogen 6
Aanbevolen molenmaat 5000 - 12000
EAN 4048855368100